Servicii de chirurgie orala

Printre cele mai importante operatiuni de chirurgie orala desfasurate in clinica noastra se numara:
Implantul dentar – reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.
Practic, implantul dentar se prezinta sub forma unui “surub”, cu un relief divers, in functie de categoria din care face parte si de producator.
Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan, osteotintegrat endo-osos (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandubular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa, os).
Pe langa implantul din titan, in ultimii ani, s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.
Rezectia apicala – reprezinta o o interventie chirurgicala efectuate in scopul indepartarii apexului – varful radacinii dintelui, precum si tesuturile inconjuratoare, in cazul in care acestea sunt infectate. Rezectia apicala este indicata doar dupa esuarea tratamentului si endodontic nechirurgical. Accesul la nivelul apexului se realizeaza indepartand tesutul gingival si patrunzand la locul infectiei direct prin os.
Chiuretajul gingival – este o metoda de tratament prin care se indeparteaza tesutul de granulatie, infectat, de la nivelul gingiei (din santul gingival) fara a depasi nivelul de insertie al gingiei pe dinte.