Servicii de chirurgie orala

Printre cele mai importante operatiuni de chirurgie orala desfasurate in clinica noastra se numara implanturile dentare, rezectia apicala, chiuretajul gingival.

IMPLANTURI DENTARE 

Implanturile dentare pot fi cea mai bună soluţie pentru lipsa dinţilor – arată şi se simt exact ca dinţii naturali.

Implantul dentar este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, care se integrează perfect în structura osoasă proprie.

Față de punțile clasice sau de protezele convenționale, un implant dentar are o durata de viață mai mare, este un tratament stomatologic mai fiabil, care îți asigura funcționalitatea dinților (poți mânca orice, fără teamă) și zâmbetul mult visat.

Implantul dentar – reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.
Practic, implantul dentar se prezinta sub forma unui “surub”, cu un relief divers, in functie de categoria din care face parte si de producator.
Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan, osteotintegrat endo-osos (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandubular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa, os).
Pe langa implantul din titan, in ultimii ani, s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.

Rezectia apicala – reprezinta o o interventie chirurgicala efectuate in scopul indepartarii apexului – varful radacinii dintelui, precum si tesuturile inconjuratoare, in cazul in care acestea sunt infectate. Rezectia apicala este indicata doar dupa esuarea tratamentului si endodontic nechirurgical. Accesul la nivelul apexului se realizeaza indepartand tesutul gingival si patrunzand la locul infectiei direct prin os.

Chiuretajul gingival – este o metoda de tratament prin care se indeparteaza tesutul de granulatie, infectat, de la nivelul gingiei (din santul gingival) fara a depasi nivelul de insertie al gingiei pe dinte.