Endodontie

 

Endodontia – este o specialitate stomatologica ce are in vedere prevenirea, diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpei dentare – tesutul moale format din vase de sange si nervi, situat in interiorul dintelui, precum si a regiunii apicale. Tratamentul de canal radicular devine necesar in momentul in care pulpa se inflameaza sau moare.

Diga este un sistem de instrumentar stomatologic care se foloseste in cazuri deosebite cand este necesar un control foarte bun al activitatii stomatologice.
Este reprezentat de un sistem care duce la separarea mediului de lucru de restul cavitatii bucale astfel medical stomatolog isi poate desfasura activitatea fara ca solutiile si substantele caustice pe care le foloseste sa vina in contact cu mucoasa cavitatii bucale, in acelasi timp fiind redusa foarte mult si posibilitarea de inseminare cu agenti patogeni din mediul bucal.
Se foloseste cu preponderenta in endodontie si cariologie. Rolul folosirii digii in endodontie este foarte important deoarece, in procesul de devitalizare dentara, se lucreaza pe tesuturi vii care altfel, prin inseminare cu agenti patogeni, ar putea duce la complicatii majore. De asemenea, in endodontie diga mai este folosita si ca protectie a pacientului deoarece in procesul de devitalizare se pot intampla accidente (ingestie ace canal, substante caustice etc).
Important in serviciul nostru este certificarea corectitudinii tratamentului endodontic prin radiografie de control.

Clinica Danciu detine echipamente de ultima generatie specializate pe tratamentul endodontic: