Sterilizare Clinica Danciu

sterilizare

1. Instrumentele folosite sunt spalate cu o perie si cu pasta abraziva sub jet de apa, fiind indepartate astfel urmele de reziduuri, impuritati si corpi straini.

2. Ulterior sunt puse in solutie de Desident CaviCide (bactericid, virulicid, fungicid, tuberculocid) – 30 ml. dezinfectant/1l apa, timp de 1 ora.

3. Dupa ce au trecut cele 60 de minute, instrumentele se scot din solutia de Desident si se clatesc din nou sub jet de apa, se usuca si se infoliaza.
sterilizare
4. Frezele si acele urmeaza acelasi tratament ca si restul instrumentarului cu exceptia faptului, ca suplimentar sunt trecute printr-un aparat de curatare cu ultrasunete.

5. Urmeaza un nou proces de clatire si uscare, apoi instrumentele se ambaleaza in pungi, care se vor sigila. In aceste pungi se plaseaza si markeri suplimentari de sterilizare, care isi schimba culoarea cand instrumentarul a parcurs intregul proces de sterilizare.
sterilizare
6. Pungile astfel ambalate si datate sunt trecute in autoclav, pentru 20 de minute la o temperatura de 180 de grade si presiune de 3 bari cu markeri speciali.

7. Dupa finalizarea procesului de sterilizare, pungile sunt puse in dulapuri speciale. Ulterior, la fiecare folosire, se iau din dulapul respectiv si se utilizeaza pentru urmatoarea procedura stomatologica. Markerii speciali sunt atasate registrului in care sunt evidentiate procesele de sterilizare.
sterilizare
8. Toate instrumentele care depasesc termenul de valabilitate al sterilizarii, fara a fi folosite, sunt reambalate si resterilizate.