PROTEZE PE IMPLANT

Protezele dentare pe implanturi sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți pierduți. Acestea constau din implanturi dentare care sunt inserate în osul maxilar sau mandibular și servește drept ancorare pentru proteza dentară.

Proteza dentară pe implanturi poate fi fie fixă, adică să fie fixată permanent pe implanturi, fie mobilă, adică să fie atașată de implanturi cu ajutorul unui mecanism de prindere precum un clip sau un sistem de buton și bară. Aceste proteze sunt o soluție de înlocuire a dinților mai sigură și mai confortabilă decât protezele dentare convenționale, deoarece implanturile oferă o stabilitate mai bună și o funcționalitate mai naturală a dinților înlocuiți.

Tipuri de proteze dentare Fixe pe implanturi

Protezele dentare pe implanturi insurubate sunt cele care sunt prinse de implanturi cu ajutorul unor șuruburi sau șurubulețe. Acestea sunt potrivite pentru pacienții care doresc să aibă o proteză dentară care poate fi îndepărtată cu ușurință și nu este permanentă. Protezele pe implanturi insurubate sunt și mai ușor de întreținut și de curățat, deoarece pacienții pot îndepărta proteza pentru a o curăța și a o igieniza.

Protezele dentare pe implanturi cimentate sunt acele proteze care sunt fixate pe implanturi prin intermediul unui ciment dentar. Acestea sunt mai potrivite pentru pacienții care doresc o proteză dentară permanentă și stabilă. Protezele dentare cimentate sunt mai puțin susceptibile de a se dezlipi sau de a se mișca în timpul utilizării, ceea ce poate fi un avantaj pentru anumite persoane.

Proteza dentară mobilizabilă pe implanturi

Pacienții care au pierdut toți dinții de pe arcada dentară sau care poartă proteze clasice și au un volum osos redus în care trebuie inserate implanturile sunt recomandați să aleagă proteza dentară mobilizabilă pe implanturi.
Această procedură presupune inserarea a 2 implanturi în mandibulă și 4 implanturi în maxilar. După 3-4 luni, implanturile se integrează în os, iar proteza se atașează printr-un sistem special de ancorare, oferind o stabilitate superioară comparativ cu protezele clasice. De asemenea, protezele pe implanturi pot fi îndepărtate pentru igienizare, evitând astfel inflamațiile și afectarea implanturilor.
Îmbunătățește funcțiile de masticare și vorbire și poate fi confecționată din diverse materiale, cum ar fi acrilat, materiale compozite, ceramică sau zirconiu, în funcție de nevoile medicale, cerințele estetice și costurile. În plus, medicii proteticieni colaborează cu medicii implantologi și laboratorul dentar pentru a realiza lucrări dentare care se potrivesc perfect cu ceilalți dinți, sunt rezistente în timp și îndeplinesc cerințele estetice ale pacienților.

Când sunt recomandate protezele pe implanturi?

Protezele pe implanturi se recomandă în special pacienților care:

  • nu mai au niciun dinte pe arcada dentară sau care au pierdut majoritatea dinților
  • poartă proteze clasice și doresc să îmbunătățească stabilitatea acestora
  • au un volum osos redus
  • au alte afecțiuni care nu permit utilizarea altor opțiuni de tratament

În general, medicii dentiști recomandă protezele pe implanturi atunci când consideră că aceasta este cea mai bună opțiune pentru pacient, în funcție de starea generală de sănătate, istoricul medical, bugetul și preferințele estetice ale acestuia.

FACETI O PROGRAMARE ACUM!

Contactează-ne pentru o programare rapidă la clinica noastră stomatologică!