CHIRURGIE ORALA

Chirurgia orală: Ce este și cum se realizează?

Chirurgia orală este o ramură a stomatologiei care se ocupă de intervenții chirurgicale asupra maxilarelor și dinților. Aceasta se împarte în mai multe ramuri, cum ar fi chirurgia dento-alveolară, chirurgia parodontală și chirurgia buco-maxilo-facială (BMF). În acest articol, ne vom concentra asupra chirurgiei dento-alveolare și a procedurilor pe care le implică.

Chirurgia dento-alveolară este necesară atunci când problemele dentare nu pot fi rezolvate prin metode minim invazive. Cele mai frecvente proceduri în această ramură a chirurgiei orale includ rezecția apicală, extracția molarilor de minte, a caninilor sau a molarilor incluși, extirparea chisturilor, operația de sinus lifting sau rezolvarea unor probleme ale maxilarelor, cum ar fi creșterea inegală a acestora sau îmbunătățirea aplicării protezelor dentare.

chirurgie orala

Printre cele mai importante operatiuni de chirurgie orala desfasurate in clinica noastra se numara implanturile dentare, rezectia apicala, chiuretajul gingival.

Implantul dentar – reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.
Practic, implantul dentar se prezinta sub forma unui “surub”, cu un relief divers, in functie de categoria din care face parte si de producator.
Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan, osteotintegrat endo-osos (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandubular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa, os).
Pe langa implantul din titan, in ultimii ani, s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.

La Clinica Danciu, procedura de implant dentar este efectuată de către medici specializați și cu experiență, utilizând cele mai moderne tehnologii și materiale. Pentru a obține cele mai bune rezultate, utilizăm tehnica de planificare virtuală a implanturilor, care ne permite să planificăm și să simulem procedura în avans, pentru a asigura o inserție precisă și sigură.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre procedura de implant dentar sau dacă aveți nevoie de înlocuirea unui dinte natural, programati o consultație la clinica noastra și veți primi o evaluare profesională și un plan de tratament personalizat.

Rezectia apicala – este o procedură chirurgicală folosită în stomatologie pentru tratarea infecțiilor dentare persistente sau a inflamațiilor de la baza rădăcinii dintelui. Această procedură este necesară atunci când alte metode de tratament nu au avut succes sau nu sunt potrivite pentru pacient.

Rezecția apicală constă în îndepărtarea vârfului rădăcinii dentare afectate, împreună cu țesuturile inflamate sau infectate. După această procedură, zona este curățată și sigilată pentru a preveni reinfecția.

Clinica Danciu oferă servicii de rezecție apicală cu ajutorul celor mai avansate tehnologii. Aceste instrumente de ultimă generație asigură o intervenție chirurgicală precisă, rapidă și eficientă, cu durere minimă și o perioadă de recuperare scurtă.

Pacienții noștri beneficiază de o echipă de medici specializați și experimentați, care își pun întreaga lor expertiză în slujba sănătății orale a pacienților noștri. Rezecția apicală poate fi efectuată într-un mediu confortabil și sigur, iar pacienții noștri se pot baza pe noi pentru a primi cea mai bună îngrijire stomatologică. Dacă aveți nevoie de o rezecție apicală sau doriți să aflați mai multe informații despre acest procedeu, sunteți invitați să ne contactați.

Chiuretajul gingival – Chiuretajul gingival este o procedură chirurgicală recomandată pacienților cu afecțiuni ale țesutului gingival sau cu parodontită. Această intervenție presupune îndepărtarea țesutului infectat sau inflamat din jurul dinților, pentru a preveni distrugerea osoasă și pierderea acestora.

În timpul procedurii, se îndepărtează placă bacteriană și tartru subgingival, care cauzează inflamația gingivală și distrugerea osului alveolar. De asemenea, se îndepărtează și țesutul moale afectat, astfel încât să poată fi stimulată creșterea țesutului sănătos. Această intervenție poate fi efectuată cu ajutorul unor instrumente manuale sau cu laserul dentar.

Chiuretajul gingival este o procedură chirurgicală sigură și eficientă pentru tratamentul afecțiunilor parodontale. La Clinica Danciu, echipa de medici specialiști și tehnologia modernă asigură cele mai bune rezultate și o perioadă de recuperare rapidă pentru pacienți.

FACETI O PROGRAMARE ACUM!

Contactează-ne pentru o programare rapidă la clinica noastră stomatologică!